Notice: Undefined index: in /home/rehabili/public_html/wp-content/plugins/simplest-gallery/simplest-gallery.php on line 322

 

Služba za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju  ambulantnog je tipa i uključuje  odeljenja dijagnostike i terapije. Godišnje se ovde obavi preko 10.000 specijalistickih fizijatrijskih pregleda.

Elektrodijagnostički kabinet obavlja usluge elektrodijagnostike (ED), elektromiografije (EMG) i elektroneurografije (ENG), kojima se utvrđuje postojanje i stepen  oštećenja perifernih nerava,   a služe i za praćenje oporavka.  Preko 2000 ovakvih ispitivanja izvrši se u toku jedne godine.

Na odeljenju terapije, dnevno se leči više od stotinu ambulantnih pacijenata. Od terapijskih procedura sprovode se: program vežbi za osteoporozu, laseroterapija, magnetoterapija, kompletna elektroterapija (galvanizacija, elektroforeza, elektrostimulacija, TENS, terapija mikrotalasima), infracrveno, ultraljubičasto zračenje, bioptron, ultrazvučna, kineziterapija, termo i hidroterapija. Usluge hidroterapije, kineziterapije (vežbi) i saune mogu se koristiti i u rekreativne svrhe.