Ručna masažaRučna masažaRučna masaža

Masaža vekovima donosi korist ljudima. Ona nije samo zadovoljstvo, ona pruža ni sa čim uporediv efekat na ceo organizam, počinje sa kožom a završava se sistemom poboljšanja krvotoka, varenja  i takođe efikasna je za obnovu snage i podsticanje radne sposobnosti.  Dokazano smanjuje nivo hormona stresa kortizola u krvi, ali takođe dovodi i do porasta broja belih krvnih zrnaca koji su deo imunog sistema. Ona pomaže da prevaziđete stres, loše raspoloženje i depresiju. Masaža pomaže da prevaziđete nesanicu i lepo spavate. Masaža smanjuje osećaj težine u nogama, smanjuje bolove. Zahvaljujući poboljšanju krvotoka i harmonizaciji drugih procesa u organizmu možete se rešiti i celulita.

Savremeno objašnjenje dejstva masaže zasniva se na mehaničkom nadražaju ekstero-, proprio- i intero-receptora, pri čemu se javljaju razne reakcije tkiva i organa. Osim ovog, masaža ima i direktno mehaničko dejstvo na tkivo. Pod uticajem masaže povećava se oticanje limfne i venske krvi, nastaje aktivna hiperemija arteriola i kapilara, što povećava lokalni metabolizam i eliminaciju raspadnih, štetnih metaboličkih produkata, resorpciju otoka i poboljšava trofiku tkiva. Deluje spazmolitički, analgeticki, povecava sekretornu aktivnost lojnih i znojnih žlezda, što dovodi do smanjenja zamora, poboljšanja kontaktilne sposobnosti i opšteg relaksantnog i sedativnog dejstva.

Relax masaža celog tela

Masaža celog tela obuhvata sve osnovne delove tela : vrat, leđa, ruke, noge, zadnjicu, stomak.

Jedan od osnovnih ciljeva ove masaže je da se opusti celo telo. To se postiže masažom mišićnog tkiva laganim pokretima koji ubrzavaju cirkulaciju i vraćaju krv u srce. Ovi pokreti se smenjuju sa povremenim istezanjem i savijanjem. Ne samo da utiče na telo čoveka već i na njegovo emocionalno stanje-raspoloženje.

Masaža 2 (1)

Relax masaža leđa i vrata

Višečasovno sedenje na radnom mestu i pred računarom dovodi do zamaranja leđne i vratne muskulatureiI lošeg držanja tela. Kao posledica, javlja se hroničan bol u predelu vrata i leđa. Stres i napetost u telu se najčešće nakupljaju u predelu vrata i leđa. Masažom leđa i vrata pospešuje se cirkulacija u ovom delu tela, rasterećuje se mišićno tkivo i poboljšava opšte raspoloženje.

Redovnom masažom u trajanju od 30 minuta, popravićete kvalitet života i vratiti sebi optimizam u borbi protiv stresa.

Dodatni efekat masaže možete dobiti kombinovanjem masaže sa saunom i nekim drugim vrstama tretmana i masaža.

Savremena masaža je povezana sa kinezi terapijom (vežbe opuštanja i istezanja na suvom uz stalni nadzor fizioterapeuta) i ukoliko se primenjuje kompleksno veoma je efikasna.