Nema sumnje da kupanje u jacuzzi-ju blagotvorno djeluje na naše zdravlje. Višestruki pozitivni efekti jacuzzi kada-bazena su od davnina poznati i milioni ljudi u svetu svakodnevno uživa u njihovim blagodetima.

Ona ima umirujuće dejstvo na nervne završetke u mišićima, smanjuje napetost mišića u predelu vrata, ramena, leđa, dobra je za centralni i vegetativni nervni system, ima blagotvorno dejstvo i na krvotok, snižava krvni pritisak i jača srce.

Masaža u hidromasažnoj kadi (Jacuzzi) vrši se na taj način što se mešavina tople vode i vazduha šalje kroz posebno dizajnirane mlaznice. Takav osvežavajući mlaz vode relaksira telo i stimuliše oslobađanje endorfina, a to je prirodan način kojim organizam uklanja stres i bol.

Tri faktora istovremeno deluju: toplota, odsustvo težine i masaža. Zajedno, oni Vam daju osećaj relaksacije i regeneracije.

Temperatura tela raste, krvni sudovi se šire, cirkulacija ubrzava. Voda smanjuje težinu tela za otprilike 90%, čime se mišići i zglobovi oslobađaju pritiska. Istovremeno, fizička i mentalna napetost polako nestaju. Posebno dizajnirane i prilagodive mlaznice tople vode vrše direktnu dubinsku masažu specifičnih tačaka mišićno-skeletnog sistema. Ovo donosi mnoge zdravstvene koristi uključujući i brzo zaceljenje umornih ili oštećenih mišića, ublažava bol u leđima i omogućuje dubok i kvalitetan san. Ovo su samo neki od pozitivnih efekata.

Posle boravka u hidromasažnoj kadi, izlazite relaksirani i osveženi, spremni da se sa novim elanom vratite svakodnevnim obavezama.